Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Használt ruhát vagy újat?

Használt ruhát vagy újat?

Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy új vagy használt ruhát vásároljunk gyerekeinknek.

Saját tapasztalataim alapján tökéletesen megfelel a használt ruha is, elég, ha van neki pár új vagy újszerű (gyorsan kinövi).

Miért?

Mert amíg pici, elkerülhetetlen például a pelusbaleset, a bukás etetés után, később pedig a hozzátáplálás során bármennyire igyekeztem előkével kivédeni a ruhák összekenését, valahogy mindig sikerült összemaszatolni. Ezek a foltok pedig ugyanúgy néznek ki egy GAP, Converse, Ralph Lauren vagy next újonnan vásárolt rugdalózón, mint egy olcsó használton (de azért az érzés más ). Így én otthonra csakis használt ruhákat adtam és adok a mai napig a picinkre. Igen, volt, van neki is új, újszerű ruhája arra az esetre, ha például védőnőhöz, gyermekorvoshoz, bevásárolni stb. kell menni. Otthonra pedig maradnak a használtabbak.

Jön a kúszás, mászás, amikor a nadrágok, rugik térdnél erősen igénybe lesznek véve. Később a futkosás eleséssel kombinálva. Játszóterezés, homokozás, kutyázás, fűben hempergés. Nekünk erre szintén tökéletesen megfelelnek a használtabb ruhák.  

Találkoztam anyukával, aki csili-vili kisruhában hozta játszóterezni a kislányát. Szinte csak ezeket hallottam:

  • Ne menj a homokozóba, mert koszos lesz a ruhád!
  • Ne szaladj, mert elesel!

Míg a többi kisgyerek jókat játszott (és igen szaladgált és elesett, fűfolt is lett), az ő kislánya a padon üldögélt, hiszen mit csináljon egy játszótéren, amitől nem lesz koszos???

Szerintem a gyerekkor attól szép, hogy:

  • kúsznak, másznak, összecsokizzák magukat,
  • a fűben elesnek, felállnak és fűfoltosak lesznek
  • ha esik az eső, akkor tócsában ugrálnak, akár csak Peppa malac
  •  sarat gyúrnak, amiből akár kisbögrét is lehet készíteni
  • homokvárat építenek
  • esetleg kutyával birkóznak a fűben
  • kiélik festőművész hajlamaikat, slimeoznak, ami ha egyszer a ruhára kerül, ott már csak az ecetes olló segít cheeky

 

A lényeg, hogy érezzék jól magukat. Nekik a boldogság nem arról szól, hogy hány forintos ruhában vannak, hanem arról, hogy mennyi puszit, ölelést, szeretet és dicséretet kaptak azon a napon heart

Igen, később lesz olyan időszak is, amikor kikérik maguknak, hogy ők felvegyék ezt vagy azt a ruhát, de az egy későbbi poszt lesz laugh

Tartalomhoz tartozó címkék: webshop használt gyerekruhák

Keresés